點擊這里與網站客服、學科編輯交流
用戶名: 密碼:  用戶登錄       
您的位置:教學資源網 >> 試題 >> 英語試題
(新人教版)2020屆高考二輪復習題型組合練(二十四)(英語)
下載扣金幣方式下載扣金幣方式
需消耗1金幣 立即下載
1個貢獻點 立即下載
1個黃金點 立即下載
VIP下載通道>>>
提示:本自然月內重復下載不再扣除金幣
  • 資源類別試題
    資源子類二輪復習
  • 教材版本新人教版
    所屬學科高中英語
  • 適用年級高三年級
    適用地區全國通用
  • 文件大小132 K
    上傳用戶baibai9088
  • 更新時間2019/12/13 17:08:41
    下載統計今日0 總計6
  • 評論(0)發表評論  報錯(0)我要報錯  收藏
0
0
資源簡介
A
(2019·河南五校高三聯考)The Great Smoky Mountains always looked dull black and yellowish to Lauren Van Lew even when they were bursting with their famous fall colors.The 20-year-old Van Lew has been color­blind his whole life.Some colors have just been left in the imagination.He loves painting,but his wife Molly has to help him pick and mix colors.
Last week Van Lew visited the scenic mountaintop again.For the first time he saw yellows,oranges and reds.Through a special viewfinder,though.“Red is the biggest difference,”said Van Lew.“It's the most beautiful thing I've ever seen in my life.That red,it's just lovely.It's unbelievable.”
A color­blind viewfinder which lets people enjoy colors that they may have never seen before was fixed on the top of the Ober Gatlinburg resort(旅游勝地)last Wednesday.It is one of three in the state.The technology isn't new.It consists of eyeglasses that let color­blind people see colors.But this is the first time it's been used in a viewfinder.It helps people with red­green color blindness.How clearly the viewfinders show new colors can vary from person to person among the 13 million or so people with color blindness in the country.
State to urism officials invited people to try it out last Thursday at Ober Gatlinburg.They brought them up by ski lift,but left the details somewhat vague.They wanted to keep the ele ment of surprise.A camera crew filmed their rea ctions for marketing material.Their first look drew tears,smiles and astonished faces with wonder and awe.“My heart just started beating fast,” said Todd Heil,who generally saw a lot of green.“I felt like crying,man.Too many people around.”
For Van Lew,it can be a little discouraging to know what he's been missing,but the possibility of tapping into a long­unseen world of lively colors is uplifting.
1.Why does the author mention Van Lew's wife?
A.To tell us he has a happy marriage life.
B.To stress the importance of colors in painting.
C.To show the inconvenience his condition caused. 
D.To le t us know how optimistic he is towards life.
2.What can we know about the Great Smoky Mountains?
A.It is dull black and yellowish all year round.
B.It is where the Ober Gatlinburg resort lies.
C.It is equipped with three color­blind viewfinders.
D.It is the first place in the state to use a viewfinder.
3.Why did the state tourism officials give few details?
A.Because they tried to make a film.
B.Because they had no way to describe them.
C.Because the fantastic beauty was beyond words.
D.Because they wanted a great effect of advertisement.
4.How does Van Lew find his seeing the real world of colors?
A.Bittersweet.              B.Thrilling.
C.Regrettable.                D.Calming.
體裁:說明文 題材:科技 主題:色盲取景器
【語篇解讀】 本文介紹了Ober Gatlinburg最近安裝了色盲取景器, 使色盲者能看到五彩世界。
1.解析:細節理解題。根據第一段中的“The 20­year­old Van Lew has been color­blind his whole life”可知Van Lew是色盲,緊接著本段最后一句就提到“He loves painting,but his wife Molly has to help him pick and mix colors”,目的是表明色盲這種疾病給他帶來了不便,故C項正確。
答案:C
2.解析:推理判斷題。根據第二段的內容可知,Van Lew再次上了山頂,這次他看到了各種顏色;第三段告訴我們在Ober Gatlinburg旅游勝地安裝了色盲取景器。由此可推斷Ober Gatlinburg旅游勝地在Great Smokey Mountains,故B項正確。
答案:B
3.解析:推理判斷題。根據第四段中的“They wanted to keep the element material”可知州旅游部門的官員們之所以模糊處理細節是為了達到好的廣告宣傳效果,故D項正確。
答案:D
4.解析:根據最后一段中的“For Van Lew,it can be a little discouraging to know what he's been missing,but the possibility of tapping into a long­unseen world of lively colors is uplifting”,既為之前所錯過的感到沮喪,又為能看到以前沒看到的感到開心,故bittersweet“甜中有苦的,既有歡樂又有悲傷的”正確。 
答案:A
  • 暫時沒有相關評論

請先登錄網站關閉

Av私库